148178
Książka
W koszyku
Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów.
Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem – konwalią...
140 gatunków jadalnych dzikich ziół i owoców oraz ich trujących sobowtórów:
— według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach.
-— według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień.
Nowatorska forma i maksimum treści:
— ppis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia
— ponad 200 zdjęć i 206 rysunków
— rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny
— przepisy kulinarne
[Nota wydawcy]
Status dostępności:
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 633 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Essbare Wildkräuter und Wildbeeren für unterwegs, 2012
Uwaga ogólna
Na okładce: 140 gatunków roślin oraz: Kod kolorów ułatwi ci rozpoznawanie.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej