Substancje dodatkowe do żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Proza
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(1)
Oddział dla Dzieci
(1)
Czytelnia
(1)
Autor
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Siemienski Martin
(1)
Siemieński Christopher (1983- )
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Witczak Agata (1966- )
(1)
Wum Nina
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura kanadyjska
(1)
Temat
Kobieta
(2667)
Przyjaźń
(1665)
Rodzina
(1455)
Tajemnica
(1230)
Miłość
(1045)
Substancje dodatkowe do żywności
(-)
Zwierzęta
(853)
Relacje międzyludzkie
(843)
Język angielski
(797)
Dziewczęta
(793)
Śledztwo i dochodzenie
(790)
Zabójstwo
(716)
Życie codzienne
(676)
Rodzeństwo
(637)
Wojna 1939-1945 r.
(631)
Policjanci
(609)
Żydzi
(607)
Magia
(596)
Sekrety rodzinne
(592)
II wojna światowa (1939-1945)
(585)
Uczucia
(580)
Nastolatki
(576)
Dzieci
(510)
Trudne sytuacje życiowe
(498)
Małżeństwo
(490)
Pisarze polscy
(483)
Ludzie a zwierzęta
(455)
Osoby zaginione
(454)
Boże Narodzenie
(446)
Dziennikarze
(410)
Wybory życiowe
(408)
Relacja romantyczna
(404)
Wojsko
(401)
Podróże
(390)
Przestępczość zorganizowana
(390)
Chłopcy
(386)
Dziecko
(375)
Polacy za granicą
(368)
Psy
(366)
Władcy
(366)
Uczniowie
(348)
Koty
(341)
Język polski
(338)
Matki i córki
(337)
Poszukiwania zaginionych
(337)
Uprowadzenie
(328)
Politycy
(323)
Arystokracja
(319)
Prywatni detektywi
(309)
Kultura
(302)
Przedsiębiorstwo
(288)
Duchowieństwo katolickie
(287)
Dziadkowie i wnuki
(280)
Wychowanie w rodzinie
(280)
Wakacje
(277)
Zemsta
(276)
Historia
(268)
Aktorzy polscy
(260)
Ojcowie i córki
(256)
Filozofia
(252)
Sztuka
(252)
Polityka
(251)
Seryjni zabójcy
(246)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(244)
Lekarze
(237)
Zakochanie
(231)
Pisarze
(230)
Mężczyzna
(216)
Polityka międzynarodowa
(216)
Walka dobra ze złem
(213)
Zarządzanie
(211)
Dojrzewanie
(209)
Teatr polski
(206)
Wsie
(205)
Czarownice i czarownicy
(201)
Kościół katolicki
(197)
Las
(191)
Śmierć
(191)
Miasta
(189)
Zabójstwo seryjne
(184)
Nauka
(183)
Pomaganie
(183)
Przyroda
(181)
Superbohaterowie
(181)
Marzenia
(180)
PRL
(180)
Ludzie bogaci
(177)
Samotność
(177)
Więźniowie obozów
(176)
Spisek
(175)
Szpiegostwo
(174)
Stworzenia fantastyczne
(173)
Trauma
(172)
Wojna
(172)
Stosunki interpersonalne
(171)
Szlachta
(171)
Studenci
(169)
Zamki i pałace
(165)
Detektywi amatorzy
(164)
Rody
(164)
Samorealizacja
(164)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Powieść
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści. Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania. [https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4940352/szkodliwe-substancje-w-zywnosci]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej