Leczenie żywieniowe
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Czytelnia
(2)
Autor
Boniecka Iwona
(1)
Czapla Michał
(1)
Jankowski Piotr (kardiolog)
(1)
Lisik Wojciech
(1)
Wierus Zuzanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Chirurdzy
(1)
Dietetycy
(1)
Lekarze
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Kobieta
(2660)
Przyjaźń
(1662)
Rodzina
(1453)
Tajemnica
(1220)
Miłość
(1041)
Leczenie żywieniowe
(-)
Zwierzęta
(854)
Relacje międzyludzkie
(841)
Język angielski
(797)
Dziewczęta
(792)
Śledztwo i dochodzenie
(787)
Zabójstwo
(711)
Życie codzienne
(674)
Rodzeństwo
(638)
Wojna 1939-1945 r.
(631)
Żydzi
(607)
Policjanci
(604)
Magia
(592)
Sekrety rodzinne
(589)
II wojna światowa (1939-1945)
(585)
Uczucia
(580)
Nastolatki
(575)
Dzieci
(510)
Trudne sytuacje życiowe
(494)
Małżeństwo
(489)
Pisarze polscy
(483)
Ludzie a zwierzęta
(453)
Osoby zaginione
(452)
Boże Narodzenie
(445)
Dziennikarze
(409)
Relacja romantyczna
(406)
Wybory życiowe
(406)
Wojsko
(401)
Przestępczość zorganizowana
(390)
Podróże
(388)
Chłopcy
(386)
Dziecko
(375)
Polacy za granicą
(367)
Psy
(365)
Władcy
(365)
Uczniowie
(348)
Koty
(340)
Język polski
(338)
Matki i córki
(337)
Poszukiwania zaginionych
(336)
Uprowadzenie
(327)
Politycy
(322)
Arystokracja
(317)
Prywatni detektywi
(308)
Kultura
(302)
Przedsiębiorstwo
(288)
Duchowieństwo katolickie
(286)
Dziadkowie i wnuki
(280)
Wychowanie w rodzinie
(280)
Wakacje
(277)
Zemsta
(274)
Historia
(268)
Aktorzy polscy
(259)
Ojcowie i córki
(256)
Filozofia
(251)
Sztuka
(251)
Polityka
(250)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(244)
Seryjni zabójcy
(244)
Lekarze
(237)
Zakochanie
(230)
Pisarze
(228)
Mężczyzna
(216)
Polityka międzynarodowa
(216)
Walka dobra ze złem
(213)
Zarządzanie
(211)
Dojrzewanie
(209)
Teatr polski
(206)
Wsie
(204)
Czarownice i czarownicy
(201)
Kościół katolicki
(197)
Las
(191)
Śmierć
(191)
Miasta
(189)
Nauka
(183)
Pomaganie
(183)
Zabójstwo seryjne
(183)
Superbohaterowie
(182)
Przyroda
(181)
Marzenia
(179)
PRL
(179)
Ludzie bogaci
(177)
Samotność
(177)
Więźniowie obozów
(176)
Spisek
(174)
Szpiegostwo
(174)
Stworzenia fantastyczne
(173)
Trauma
(172)
Stosunki interpersonalne
(171)
Szlachta
(171)
Wojna
(171)
Studenci
(169)
Zamki i pałace
(165)
Detektywi amatorzy
(164)
Rody
(164)
Samorealizacja
(164)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Publikacja stanowi kompleksowy przegląd zagadnień z zakresu chirurgii bariatrycznej: od problematyki otyłości i związanych z nią zaburzeń metabolicznych, poprzez rodzaje operacji bariatrycznych, ich wady i zalety, po dokładny opis postępowania dietetycznego, będącego kluczowym elementem okresu pooperacyjnego. Jest jedyną tego typu pozycją na rynku wydawniczym, podsumowującą aktualne informacje oraz międzynarodowe wytyczne, a także ukazującą doświadczenia znakomitych specjalistów w tej dziedzinie w Polsce. Książka może być przydatna dla wielodyscyplinarnych zespołów sprawujących opiekę nad pacjentem bariatrycznym, m.in. dietetyków, fizjoterapeutów, psychologów, jak również dla lekarzy rodzinnych, pod opieką których często pozostają osoby po operacjach bariatrycznych. [Opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie w chorobach serca / redakcja naukowa dr n. o zdr. Michał Czapla, prof. dr hab. n. med. Piotr Jankowski. - Wydanie I - 1 dodruk. - Warszawa : PZWL : Wydawnictwo Naukowe PWN S.A., 2022. - 601, [5] stron : fotografie, ilustracje, portrety, wykresy ; 24 cm.
Choroby układu krążenia (ChUK) są dla współczesnego świata ważnym wyzwaniem zdrowotnym. Są najważniejszą przyczyną zgonów w krajach rozwiniętych. Oddajemy do rąk czytelników jedną z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książkę kompleksowo traktującą o żywieniu osób z chorobami serca i naczyń. W publikacji poruszono szereg ważnych zagadnień, w tym zaprezentowano najbardziej wartościowe diety zalecane pacjentom z chorobami serca. Opisano postępowanie u pacjentów dyslipidemią, nadciśnieniem tętniczym, niewydolnością serca i innymi stanami zdrowotnymi. Ważnymi rozdziałami są między innymi te dotyczące postępowania u pacjentów w podeszłym wieku, u dzieci, u chorych po przeszczepie serca, a także omawiające zagadnienia związane z żywieniem osób w staniach niedożywienia. Osobną, ale nie mniej ważną częścią książki są rozdziały poświęcone farmakoterapii i stosowaniu suplementów diety, jak również psychologicznym aspektom dietetyki w kontekście potrzeby kompleksowej, koordynowanej opieki nad pacjentami z ChUK. Wyrażamy nadzieję, że wspomniane rozdziały okażą się wartościowe zarówno dla specjalistów, jak również dla adeptów nauk medycznych, którzy poszukują wiarygodnej wiedzy uznanych ekspertów w tej dziedzinie. Złożony z wybitnych osób ze świata dietetyki, pielęgniarstwa, farmacji i medycyny, będących autorytetami w swoich dziedzinach, zespół autorski daje gwarancję rzetelnego podejścia do omawianych zagadnień. Zapewnia także wysoką jakość merytoryczną prezentowanych poglądów i rekomendacji. Połączenie szerokiej wiedzy z doświadczeniem klinicznym gwarantuje czytelnikom wysoką jakość podręcznika. [https://pzwl.pl/Zywienie-w-chorobach-serca,179256681,p.html]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej