150543
Book
In basket
Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!
Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.
Skosztuj jak nieziemsko smakują
• chimichurri z gwiazdnicą pospolitą
• grillowana sałata z kwiatami lipy
• szarpane boczniaki bbq
• miraliwki – oliwki z zielonych mirabelek
Dowiedz się także jak odróżnić od siebie najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny. Jak wygadają ich liście, kora, igły, kwiatostany, szyszki. Wykorzystaj dary natury i odnajdź radość w piknikowaniu
W lesie sezon piknikowy trwa cały rok. [Opis wydawcy]
Availability:
Czytelnia
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: O czym warto pamiętać, co zabrac ze sobą na wyprawę i jak przyrządzić roślinne potrawy z dziką naturą w tle.
Additional physical form available note
Książka dostępna także jako e-book.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again