150625
Książka
W koszyku
Konopne gotowanie / stonerchef Anita Kilian-Kuźniewicz, Piotr Kuźniewicz. - Wydanie I. - Kraków : Znak Koncept, 2021. - 255,[1] strona : ilustracje ; 24cm.
Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany w posiłkach zostały naukowo udowodnione. Konopne gotowanie to jedyne takie kompendium. Znajdziesz w nim pełną, usystematyzowaną i podaną w bardzo przystępny sposób wiedzę na temat marihuany. Dzięki tej książce: dowiesz się, jak uzyskać receptę na medyczną marihuanę i jak to lekarstwo przyjmować, poznasz przepisy na potrawy, które kuszą oczy, cieszą brzuchy i śnią się po nocach – a są to sny piękne ????, odkryjesz bazowe ekstrakcje z użyciem suszu konopnego – stąd już tylko krok od tworzenia własnych kompozycji, przeniesiesz się do świata weed pairingu – nauczysz się łączyć składniki swoich ulubionych dań z terapeutyczną rośliną, która zaskakuje różnorodnością aromatów, wyniesiesz swoje kulinarne umiejętności na wyżyny. Stonerchefowie to prawdziwi eksperci w dziedzinie konopnego gotowania. Dzielą się swoimi sekretami i recepturami na: kofty wołowe z miętową rajitą, płonący makaron z sosem serowym, ptysie ze śmietaną mango pod truskawkową kruszonką, chałwę z miodem, pistacjami i truskawkami. Poznaj fantastyczne smaki, jakich nie spotkasz nawet w najlepszych restauracjach, i wyrusz w podróż do kulinarnego Disneylandu! https://www.znak.com.pl/ksiazka/stonerchef-konopne-gotowanie-kilian-kuzniewicz-anita-kuzniewicz-piotr-193059
Status dostępności:
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce : Nie tylko dla wielbicieli marihuany.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej